Project klassenfoto's

Dit jaar zijn we gestart met het verzamelen van oude klassefoto's en het achterhalen van zoveel mogelijk bijbehorende namen en jaartallen. Oude schoolfoto's zijn een prima manier om (bijna) vergeten dorpsgenoten weer in de herinnering te brengen. We hebben al een aardige verzameling bijeengebracht, maar er zit nog een 'gat' van de jaren 50 en 60. Het blijkt heel moelijk te zijn om foto's uit die tijd boven water te krijgen. Maar andere klassefoto's zijn natuurlijk ook welkom.

Heeft u ergens nog een oude klassefoto liggen?
We zouden het erg fijn vinden als u dan contact met ons opneemt. We maken dan een scan van de foto, het origineel blijft uw eigendom uiteraard, om die aan onze verzameling toe te kunnen voegen. 

Herkent u iemand?
Het gaat ons natuurlijk niet alleen om het verzamelen van oude klassefoto's. Maar vooral ook om de namen van de geportreteerden. Deze foto van een kleuterklas is gemaakt in 1931 toen de kleuterschool nog gevestigd was in het oude Patronaat (dat aan het einde van de oorlog werd opgeblazen). Als u iemand herkent, of denkt te herkennen, laat dan hier een reactie achter.

Kom eens langs op ons documentatiecentrum
Heeft u geen oude klassefoto, maar wel een goed geheugen, kom dan bij gelegenheid eens naar ons documentatiecentrum in museum 't Oude Slot. Wellicht kunt u ons verder helpen met onze speurtocht naar namen. En wie weet, komt er ook een verloren jeugdherrinering bij u terug. Elke donderdag tussen 10.00 en 12.00 uur bent u van harte welkom.

Op zaterdag op Huize Sele
Op de derde zaterdag van de maand van 14.00 tot 16.00 uur worden klassefoto's getoond in de recreatiezaal van Huize Sele aan de Blaarthenseweg in Zeelst. U bent daar van harte welkom om te komen kijken, informatie over namen van mensen op de foto's te geven. Mogelijk heeft u nog foto's die wij niet kennen. Deze zouden wij graag scannen.
Op deze zaterdag worden ook foto's getoond van gezinnen die in Zeelst gewoond hebben (of nog wonen). Meestal wordt één straat per zaterdag behandeld.

Klassenfoto's op de website
Van tijd tot tijd gaan we enkele klassenfoto's toene op deze website om te kijken of dit een goede manier is om om aan meer foto's te komen en/of de namen van de leerlingen te achterhalen. Klik hier voor de pagina met deze foto's.