2010

16 november 2010
Uit de dokterstas
Lezing door Jan A.M. van Eijck

Met een echte oude dokterstas vol spullen laat Jan van Eijck u een avondje huiveren en sidderen. De spullen komen uit het doktersmuseum De Dorpsdokter in Hilvarenbeek, waar hij al 25 jaar conservator is. Hij gaat het met u hebben over aderlaten met vlijmen en lancetten, over de groothandel in bloedzuigers, en over klisteerspuiten en braakmiddelen zoals het mansoor.
Lees meer


12 oktober 2010
Opgravingen in Meerhoven
Lezing door Nico Arts

In de jaren 2000-2007 is in de Eindhovense nieuwbouwwijk Meerhoven veel en vaak opgegraven. Daarbij zijn allerlei archeologische overblijfselen gevonden, daterend vanaf het einde van de laatste ijstijd tot en met de Tweede Wereldoorlog.
Lees meer


1 september 2010
Tentoonstelling archeologie
Erfgoedpunt Openbare Bibliotheek Veldhoven

De Stichting Zeelst Schrijft Geschiedenis zal vanaf 1 september 2010 tot 1 januari 2011 in het Erfgoedpunt aandacht schenken aan de archeologie in onze gemeente, in het bijzonder het grote vooronderzoek wat plaats heeft gevonden in het toekomstige woongebied de Zilverackers. Vanaf het begin volgt de Stichting de opgravingen door het fotografisch vast te leggen, en hiervan zal op de tentoonstelling een impressie te zien zijn.  te koop over de Zeelster Nijverheid.
Lees meer